Recreatief turnen 1,5 uur dames
Op een speelse wijze bezig zijn met turnen staat centraal in deze lessen. Dit kan met allerlei toestellen, klassikaal of individueel. In de zaal staan meestal verschillende toestellen klaar zoals rekstokken, brug, balk, kasten, matten, en minitrampolines. Er wordt in de trainingen geduikeld, gesprongen, gezwaaid en gerold. De les begint met het opwarmen van de spieren door middel van een algemene warming-up. Er zijn 3 groepen recreatie die ingedeeld zijn in niveau en leeftijd.De eerste groep is voor de jongste meisjes. Je bent welkom als je 5 jaar bent geworden. Als je al aan het gymmie turnen hebt meegedaan, heb je een voorsprong. In deze les gaan we op een speelse manier de beginselen van het turnen leren. We doen regelmatig een spelletje zoals tikkertje, balspelletjes of apenkooien. Als je 7 jaar bent, mag je naar de 2e groep. In deze groep gaan we verder met het aanleren van de turnoefenstof. We kijken dan ook naar het niveau dat je aankunt. Als je talent hebt, kun je worden uitgenodigd om in de voorbereidingsgroep te komen trainen.De volgende groep is een groep 9 jaar en ouder op recreatief niveau. Deze groep meisjes kunnen uitkomen in divisie 6 of 7. Het plezier in het turnen is hier heel belangrijk. We werken toe naar de wedstrijden en de clubkampioenschappen.
 
Turnen Plus jong 
Meisjes vanaf 8 jaar, die in de 5e divisie uitkomen, gaan trainen in de groep turnen Plus. Zij krijgen twee keer 2 uur training per week. Of je bij deze groep kunt turnen is dus afhankelijk van het niveau waarop je het turnen beheerst. Alle meisjes van het turnen plus jong zijn verplicht om mee te doen aan de plaatsingswedstrijden in onze regio.

Turnen Plus oud
Turnsters van 12 en ouder die minimaal uitkomen in de 5e divisie kunnen terecht in de trainingsgroep turnen plus oud. Deze groep traint twee x 1,5 uur per week. Plezier in het turnen en het groepsgebeuren staat bij deze groep voorop. Deze meisjes zijn niet verplicht om deel te nemen aan wedstrijden. Ook meisjes die, om verschillende redenen, niet bij de selectie mee trainen, kunnen in deze groep terecht. Ze doen hun wedstrijden wel op hun eigen niveau en trainen zelfstandig in de groep.
 
Selectieturnen
Bij het damesturnen van GYJATU zijn twee selectiegroepen:
-Selectie jong voor de meisjes instap, pupil 1 en pupil 2.
-Selectie oud voor de meisjes jeugd, junior en senior.
Beide groepen trainen 3 x 2 uur per week. Om in de selectie te mogen turnen moet je wedstrijden doen in de 3e of 4e divisie. Zij kunnen in hun niveau een districtsfinale, bondskampioenschap of NK behalen. Naast deze twee groepen is er een voorbereidingsgroep Voor deze groep kun je uitgenodigd worden als je bent geboren in 2003 - 2004. Deze groep biedt jonge meisjes die de potentie hebben om in een selectie te komen de kans om meer te trainen , als de turnster 7 jaar is en instap gaat worden ,wordt er gekeken in welke groep zij het beste past wat betreft haar turnniveau dit kan zijn het turnen + of de selectie. Op een leuke maar toch serieuze manier worden deze meisjes getraind op lenigheid en kracht en worden de basisoefeningen van het turnen bij gebracht. en trainen ze al voor 2 echte wedstrijden van de KNGU.

Turnen voor volwassenen
Gyjatu bied de mogelijkheid voor alle leeftijden om aan turnen te doen. Voor volwassen is er de fungroep. De naam van de groep zegt het al: Fungroep. Alle onderdelen van het dames en heren turnen komen aan bod en een ieder doet mee met wat hij/ zij kan. Maar daarbij word niet uit het oog verloren dat het ook gezellig mag zijn. Het niveau verschil is groot binnen de groep. Waar de een net heen en weer kan lopen over de balk, is de ander bezig met radslagen over de balk. Waar de een net een koprol kan, doet een ander salto met schroef. Je niveau is niet belangrijk. Dit alles doen we onder de bezielende leiding van Marc Everaers. Heb je vroeger geturnd, of wilde je dit eigenlijk altijd al eens gaan doen? Kom dan eens langs om te kijken en mee te doen. Op dinsdag van 20:00 tot 21:30 zijn we bezig in de gymzaal aan de educalaan. De deur staat altijd open. 

Sponsoren en links:

  •  
  • KNGU

     
  • Gymsport.nl

     
  • Sport in Dronten