Turnen is een dynamische sport. De ontwikkelingen binnen deze sport gaan snel. Bij GYJATU Dronten zijn jongens en meisjes lid van de turnafdeling. Zij turnen in diverse niveaus bij de verschillende trainingsgroepen. Iedere dag zijn er trainingsmomenten in de Educalaan in Dronten. Turnen is een jurysport. Je wordt beoordeeld voor je prestatie door 1 of 2 juryleden per onderdeel. Afhankelijk van het niveau waarop je turnt, heb je de mogelijkheid om aan wedstrijden mee te doen.

Bij GYJATU Dronten zijn meisjes uit de selecties en het turnen plus jong verplicht om mee te doen aan de diverse plaatsingswedstrijden. ook de selectiejongens zijn dit verplicht. Alle andere leden kunnen er voor kiezen om aan wedstrijden deel te nemen. Ieder turnlid doet wel mee aan het clubkampioenschap dat doorgaans aan het eind van het seizoen wordt georganiseerd. De afgelopen jaren heeft het turnen een enorme ontwikkeling door gemaakt. Zowel binnen onze vereniging als landelijk is er meer aandacht voor het turnen. Dat komt natuurlijk mede door de goede prestaties van onze Nationale turn(st)ers. Maar ook omdat turnen gewoon een leuke en intensieve sport is.

GYJATU Dronten neemt deel aan wedstrijden voor de 3de t/m de 7de divisie. Bij de heren is er een vergelijkbare indeling.

Sponsoren en links:

  •  
  • KNGU

     
  • Gymsport.nl

     
  • Sport in Dronten