Jazz Kids 6-9 jaar
Bij deze jonge dansers staat dansen en improviseren op muziek centraal. Op een speelse wijze worden er vrolijke choreografieën aangeleerd. We maken veel gebruik van creatieve en tot de verbeelding sprekende muziek, zoals 'Dansspetters', en van hedendaagse muziek die deze leeftijdsgroep aanspreekt. In de les wordt er al een begin gemaakt met het aanleren van de Jazzdanstechnieken. Deze groep krijgt de kans om mee te doen aan verschillende demo’s. In deze groep kun je terecht als je in groep 3, 4 of 5 van de basisschool zit.

Jazz Teens 9-12 jaar
Deze groep danst op moderne muziek en leert gedurende een jaar meerdere choreografieën aan. De nadruk ligt op plezier in bewegen en dansen. Vanaf deze leeftijd wordt er ook structureel aandacht besteed aan voorbereidend rekken en voorbereidende krachtoefeningen. Dit doen we om het lichaam sterk en soepel te maken. Deze groep doet mee aan verschillende demo’s. Je kunt in deze groep terecht als je in groep 6, 7 of 8 van de basisschool zit.

Jazz Youngsters (12+)
De jazzgroep in deze leeftijdscategorie danst op moderne muziek uit o.a. de top 40. Er wordt veel aandacht besteed aan lichaamsscholing, kracht en lenigheid. Af en toe wordt er naast jazz een andere dansstijl uitgeprobeerd. Gezelligheid en lol staat voorop, maar door het jaar heen worden er verschillende choreografieën op uitvoeringen en demo’s geshowd. In deze groep kun je terecht als je op de middelbare school zit.

Jazz D-selectie
Gyjatu Dronten heeft meerdere groepen die wedstrijden dansen in de categorie D. Deze categorie is het instapniveau binnen het wedstrijddansen. Als je in een wedstrijdgroep wil dansen moet je enige danservaring hebben en talent. Je werkt tijdens de lessen aan je lenigheid en kracht en er wordt veel aandacht aan de jazztechnieken besteed. Denk hierbij aan pirouettes, sprongen, etc. Als je nog niet bij GYJATU danst, maar denkt dat je genoeg danservaring en talent hebt om in een selectie te komen, neem dan contact op met iemand van de Jazzleiding of de coördinator Jazz.

Jazz C-selectie
Gyjatu Dronten heeft een groep die op C-niveau danst. Deze categorie valt onder gevorderd wedstrijdniveau binnen het wedstrijddansen. Als je in een wedstrijdgroep wil dansen moet je enige danservaring hebben en talent. Je werkt tijdens de lessen aan je lenigheid en kracht en er wordt veel aandacht aan de jazztechnieken besteed. Denk hierbij aan pirouettes, sprongen, etc. Als je nog niet bij GYJATU danst, maar denkt dat je genoeg danservaring en talent hebt om in een selectie te komen, neem dan contact op met iemand van de Jazzleiding of de coördinator Jazz.

Jazz B-selectie
De B-selectie van GYJATU is een ver gevorderde jazzgroep met meisjes die in de loop der jaren zeer veel danservaring hebben opgedaan. Als je nog niet bij GYJATU danst, maar denkt dat je genoeg danservaring en talent hebt om in een selectie te komen, neem dan contact op met iemand van de Jazzleiding of de coördinator Jazz.

Sponsoren en links:

  •  
  • KNGU

     
  • Gymsport.nl

     
  • Sport in Dronten