NIJKERK - Op zaterdag 2 juni werd in Nijkerk de finale van de 6e divisie gehouden. Op deze wedstrijd kwamen drie meiden van GYJATU Dronten uit: Isabel Heijn (Instap D3), Sanne Hoogeveen (Senior G) en Suus Meyberg (Jeugd 1 D3). Alle drie hebben zij een aantal persoonlijke overwinningen weten neer te zetten, en wisten zijn een goede wedstrijd te turnen.

Geschreven door: Kimberly Bakker en Iris Heijboer

Isabel mocht haar wedstrijd beginnen op de balk. Op wat kleine wankelingen na, liet ze een hele mooie oefeningen zien. De kop is eraf en daarmee ook de spanning. Op vloer liet Isabel een ontspannen, maar zeer strakke oefening zien. Die oefeningen werd dan ook beloond met 13,90 punten (5e plek). Vervolgens was sprong aan de beurt en tot slot brug. Brug is het favoriete onderdeel van Isabel en dit kon je goed zien. Een prachtige brugoefening met veruit de hoogste punten van alle meiden op dit onderdeel (14,65 punten). Een hele mooie wedstrijd voor Isabel dat resulteerde in een 6e plaats met 54,975 punten.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Sanne. Zij begon haar wedstrijd op brug, haar beste en favoriete onderdeel. Dat is ook gebleken uit de punten, want Sanne wist op dit onderdeel een eerste plaats te behalen (11,500 punten). Daarna volgde balk, en dat is toch altijd wat spannender. Gelukkig bleef ze wel staan, maar helaas was haar sprongenserie niet goed aaneengesloten, waardoor er toch wat aftrek volgde. Alsnog wist Sanne hier een mooi cijfer neer te zetten (9,600 en een 8e plek). Daarna kwam sprong, wat toch een iets minder onderdeel is van Sanne. Ze wist zich hier goed doorheen te worstelen en dat werd beloond met 10,00 punten (10e plek). Als laatste volgde vloer. Sanne wist een strakke oefening neer te zetten, en dat zag je ook terug in de puntenaantallen (10,750 punten - 8e plek). Uiteindelijk wist Sanne 6e te worden met een puntentotaal van 41,850. 

In de derde, en tevens laatste, wedstrijd was het de beurt aan Suus. Zij begon haar wedstrijd op sprong, en dat was voor Suus erg spannend. Ze is niet heel zeker over dit onderdeel, en dat werd alleen maar erger toen de 2 meiden voor haar hun sprong weigerden. Gelukkig wist Suus zich hier goed overheen te zetten, en heeft ze 2 mooie sprongen kunnen maken. Dit werd door de jury beloon met een 14e plek. Daarna kwam de brug, en dat is niet Suus haar favoriete onderdeel. Helaas heeft ze nog veel moeite met de borstwaartsom en daar moest Kimberly dan ook even helpen. Echter, de rest van haar oefening wist ze wel prachtig af te maken. Suus scoorde op dit onderdeel de 23e plek. Daarna kwam de balk. Suus turnde een hele mooie handstand, maar moest wel een val incasseren met de koprol. Als laatste gingen we naar vloer en dat is Suus haar favoriete onderdeel, en het maakte dan ook dat ze een hele mooie oefening liet zien. Suus is uiteindelijk 20e geworden.

Sponsoren en links:

  •  
  • KNGU

     
  • Gymsport.nl

     
  • Sport in Dronten